2008-06-01

FRA ÅT HELVETE!

Det var ingen lösmynt städare som berättat För Rickard Falkvinge om FRAs grundlagsbrott. Det var före detta överdirektör Anders Wik.

Ingen man ska ta allt för lättvindigt på, med andra ord.

I media hör man dock inget om detta. IDG är de som har tagit upp det än så länge. Expressen berörde det i förbifarten i en debattartikel av Per Ström.

IB-affären känner väl alla övervakningsintresserade till vid det här laget, men hur mycket har förbättrats inför den här gången? RPS/Säk, eller SÄPO, har kommit undan med åsiktsregister till 1998, trots ett förbud redan 1969. Säpo får väl anses vara en ganska öppen verksamhet jämfört med FRA?

Vad säger att missbruk inte kommer att ske? En liten sketen kontrollfunktion med några avdankade politiker i? Bara skuggan av ett tvivel borde låta alarmklockorna ringa hos våra "folkvalda".

Men integritetsintrången ligger enligt dem på en "acceptabel nivå". Kyss mig i arslet.

Jag tycker att det är synd att piratpartiet inte håller lägre profil i en sådan här demonstration. Om man halat fanorna en aning och gått ihop med andra intressen hade nog fler slutit upp. Jag tror att pirat-flaggorna skrämmer bort potentiella demonstranter.

Ändå, jag kommer rösta på piratpartiet i nästa val, trots mina reservationer.

Till sist två frågor: Fanns Echelon-systemet när terrorattentaten 11 september 2001 inträffade? Om så, gjorde det någon nytta i preventivt syfte?

Namedropping: opassande, Enligt Min Humla, Blogge Bloggelito, Cynism, Oscar Swartz, projO, http://www.lexorwell.se/

Andra bloggar om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om profilieringen, något jag också dryftade med partikamrat (ja, jag är numera medlem och har partikamrater) efter manifestationen. Min känsla är att det från början var en "manifestation mot FRA-förslaget" som med tiden kom att bli "piratpartiets manifestation mot FRA-förslaget". Det är synd. Jag tror inte riktigt att det var meningen.

Buddy Jesus sa...

Inte så mycket att göra åt nu. Men det finns ju några helger kvar innan det smäller. ;)

Anonym sa...

Det finns en effekt av FRA-lagar och Echelon vad gäller terroristbekämpning.

Bush med flera upprepar ofta att 9/11 car ett attack på det fria samhället.

"They hate our free society" och liknande uttalanden brukar sammanfatta analysen.

Om man håller med om att terrordåd är attentat mot det fria samhället, så är det logiskt att göra samhället så ofritt som möjligt för att göra det mindre attraktivt för "terroristerna" att attackera.

Det finns dock en risk med detta. När man förföljt den egna befolkningen tillräckligt hårt skapas det grogrund för inhemsk terrorism.

;-)

Buddy Jesus sa...

@ Rikard:

Ah, så det är de tänker.. ;)