2008-05-29

FRA-lagen: Ställ din lokala riksdagsledamot mot väggen

Fredrik Federley har fått utstå mycket under de senaste dagarna då han meddelat att han inte vågar gå emot partipiskan och rösta NEJ till FRA-förslaget den 17 juni. Vad man då till viss del verkar glömma är att det finns 177 andra riksdagsledamöter som också ska rösta JA till FRA-förslaget.

Jag vet inte hur framgångsrikt det kommer att vara, men håll dem alla personligt ansvariga. Ring upp dem eller eposta och fråga hur de har tänkt att rösta och varför. Skriv sedan en insändare i den lokala tidningen och håll dem ansvariga för sin röst, för att de personligen håller på att rösta igenom den värsta integritetskränkningen i Sveriges historia.

Tydligen går det även att fuska igenom saker nere i Bryssel som gör att vi inget har att säga till om. Bra grej, det där med EU.

"Riksdagen är folkets främsta företrädare" står det i regeringsformen 1 kap. 4 §. Det står ingenting om att partipiskan skall äras utan hänsyn till personlig övertygelse. Vi, som folket, har rätt att ställa krav. Vi som vet vad FRA-förslaget handlar om har en plikt att informera våra riksdagsledamöter om vad förslaget innebär, och framför allt vad det inte innebär.

Det innebär inte att vi får ett säkrare Sverige. Det innebär inte att brott motverkas. Det innebär inte att samhällsklimatet blir bättre. Det innebär inte att vi känner oss tryggare.

Snarare väcker det en växande känsla av obehag och olust att vi som fria individer inte är betrodda, att vi ständigt måste övervakas för att makten ska känna sig trygg.

Andra intressanta bloggar om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är hela är extremt obehagligt. Alla vet att J Edgar Hoover (FBIs högste chef) hade enorm makt i kongressen på grund av att han avlyssnade alla i kongressen och visste vem som var otrogen med vem etc. Att riksdagen är redo att ge bort en sådan makt till en övervakningsorganisation är helt otroligt.

/Erik

Hmm.. en demonstration alltså? Det missade jag helt. Jag tror att om det annonserats lite aggressivare så hade man kunnat få större uppslutning.
/erik

Att du läst detta artikel har lagrats i svenska statens databas för all framtid. Informationen kan komma att användas för att fastställa en profil på dig, vid behov. (din IP-adress har lagrats)