2008-12-29

Hellre blondinbella än Jinge

Gammgubben Jan-Inge Flücht (jinge) är upprörd över att Blondinbella får representera honom och alla andra bloggare i P1-programmet Medierna i lördags.

Jag ser hellre henne (faktiskt) som min representant än en feg stackare som Jinge som censurerar kommentarer helt godtyckligt på sin blogg när det passar honom. Det måste inte vara några otidigheter som skrivs, det behöver bara vara så att den gode Jan-Inge själv tycker att det inte hör till.

Att kommentera något som han skrivit är lite som att spela på lotteri. Man vet aldrig om det kommer med, och man vet heller aldrig säkert på vilka grunder som kommentaren tas bort. En kan komma med, medan en annan försvinner.

Han har en egen uppsättning av kommentarsregler som tolkas helt fritt. Paragraf 7 lyder:

7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.


Vad som är off-topic är helt enligt Jinges eget tycke och smak. Tydligen är kommentarer om Blondinbellas utseende helt on topic för en artikel om hennes representation av bloggosfären, medan en förfrågan om källor till vissa påståenden inte är det.

Även om jag hellre hade hört andra representanter än Isabella Löwengrip i studion för bloggosfärens räkning så är hon åtminstone inte lika selektiv med vad man får tycka och tänka. Jinge representerar mer i handlande och tyckande betongarslena i riksdagen än av den frihet, jämlikhet och broder(syster-)skap som råder i bloggosfären.

Kan man inte ta kritik ska man hålla käften ifrån första början.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

göran andersson sa...

Härligt att höra en till som inte håller Jinge högre än jag gör.

Att han sedan har trott att han kunde skrämma mig med att skriva att han polisanmält undertecknad, för att ha hoppats att det fanns någon som kunde ge honom det han behövde i Stockholm också, nämligen ett par riktiga käftsmällar för sitt sätt att behandla dem som inte tänker som han. Halleluja! Vad tror han han är?

Anonym sa...

göran; det finns väldigt många som generat skulle vända sig om inför den där jinge-bloggen och/eller jinge själv men dessa personer är samma personer som inte pallar kommentera saker. sådana som jag själv skulle jag misstänka; jag har besökt den bloggen två eller tre gånger, kommenterade nå't en gång och fick samma typ av svar som man hör på skolgården framför femmornas klassrum och därefter ler man väl lite grann för sig själv och struntar i bloggen resten av tiden.

Buddy Jesus sa...

Peer-review är lite av den grundpelare som bloggosfären vilar på, tycker jag. Att ta bort möjligheterna för fria kommentarer är att tumma på detta.

Jag förstår om man plockar bort spam-kommentarer och (eventuellt) rena personangrepp utan någon faktisk kritik, bara massa okvädningsord. Möjligen.

Men det som skiljer gammelmedia från bloggosfären är just att alla har möjlighet att kritiskt granska allting, ge sin ocensurerade syn på saken och helt enkelt komma till tals på samma villkor som den som skrivit blogginlägget.

Då är det i mitt tycke bättre att som Dick Erixon helt ta bort möjligheterna till kommentarer, så att man istället kommenterar via en egen blogg. Då vet man åtminstone vad som gäller, även om det också är ganska undflyende och fegt.

Anonym sa...

jävla usa-säkerhetstjänster
cia= mördare = detektera med mri och psykologiska metoder (valida med vetenskapsmän)
sen ska dom avrättas med kniv
och kastas ner i flytande lava
lista på samtliga punkter
Jubelidioter = betala för detta

Buddy Jesus sa...

Anonym, du borde kolla in min föregående bloggpost. Kanske ni kan sammanstråla på något sätt?

Anonym sa...

Bra skrivet, folk måste lära sig ta kritik.

God fortsättning och gott nytt år förresten!