2009-10-27

Vita huset byter till Drupal


Genom övergången till Drupal kan Obama nu använda sin tid till annat, som att öva på att gå på vattnet och att leva upp till norska Nobelkommitténs förväntningar.

Via Karl Sigfrid får jag mig till livs att sajten whitehouse.gov, alltså Vita Husets officiella webbplats, går över till publiceringssystemet Drupal, ett Content Management System (CMS) med öppen källkod.

Kul att se att även IDG rapporterar om det, om än ett dygn efter Karl Sigfrid. Man kan ju inte vara först varje gång.

Ännu roligare är att se att stora svenska organisationer och företag går den öppna vägen via Drupal, som jag i och för sig rapporterat om förut.

Precis som det som gäller för gemenskapen Ubuntu Sverige, kommer Drupalanvändarna att kunna ta del av en av världens största ideella utvecklarcommunities, där specialutvecklade moduler kan användas utan någon inköpskostnad, där man kan ställa hur mycket frågor som helst och få hjälp från de skarpaste hjärnorna i branschen.

Inte minst är man inte beroende av en enda leverantör, och det kan vara värt hur mycket pengar som helst i slutändan. Tänk vilka prispressade upphandlingar man kan få.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: