2009-10-20

29 okt: Releaseträffar för Ubuntu 9.10


Torsdagen den 29 oktober är det dags för nästa version av Linux-distributionen Ubuntu. Vi som gillar Ubuntu i Sverige kommer åtminstone inte att låta släppet av Ubuntu Karmic Koala gå förbi obemärkt. Vi ordnar release-träffar i 20 städer runt om i landet och hoppas att ni vill komma och fira med oss.

De städer där träffar anordnas är: Borås, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Linköping, Malmö, Skövde, Slite (Gotland), Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Umeå, Uppsala, Västerås, Örebro och Östersund.

Vi firar med mat och dryck. Kom och träffa Linux-intresserade, oavsett om du är opolitisk, är medlem i piratpartiet, centerpartiet, socialdemokraterna, miljöpartiet, folkpartiet, moderaterna, kristdemokraterna, feministiskt initiativ, vänsterpartiet eller något annat parti, oavsett om du kör Ubuntu, openSuSE, Fedora, DSL, eller Windows är du välkommen att delta.

Ubuntus styrka har alltid varit gemenskapen och den kommer nu att växa sig ännu starkare, med lokala initiativ som möjliggör även för de som inte känner sig bekväma med att ställa frågor i internetforum och chattar att få hjälp med, använda och växa med Ubuntu.

Information om träffarna kan hittas på fosskalendern.se, kalendern för svenska evenemang om fri programvara och öppen källkod (FOSS = Free and Open Source Software).

Läs mer i pressmeddelandet.

Bloggar: LittleJohn på IDG.se, software freedom day sverige, Öppen källkod für alle.

Media: IDG.se

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: