2008-11-05

Asus har skapat 1,8 miljoner nya Linux-användare

Niklas Andersson på IDG.se skriver att Asus under 2008 kommer att sälja ungefär 6 miljoner enheter av sin Asus EeePC. Då trettio procent av dessa skeppas med Linux menar han att 1,8 miljoner nya Linuxanvändare har skapats.

Jag hoppas givetvis att det är sant, men tror samtidigt att det kan vara ett något optimistiskt sätt att se på det hela. Att dessa datorer levererats med Linux förinstallerat är det trots allt inget som hindrar att användaren därefter blåser datorn med ett piratkopierat exemplar av Windows XP.

Varför nu någon skulle ta bort ett modernt operativsystem till förmån för något från 2001 är för mig lite av en gåta, men det är ju känt både att familiarity breeds contempt och att kunder förväxlar vana med överlägsenhet, så både min och andras åsikter kan ha sin förklaring.

Att stänga av datorn på en knapp namngiven som "Start", är bara ett exempel på en logisk krumbukt som de flesta numera accepterar. Tur att Vista har gått vidare från det i alla fall.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Thomas Tvivlaren sa...

Vore inte dumt om det stämmer. Även om det inte gör det så har jag på sistone förvånansvärt ofta hört "vanliga" människor prata om Linux och Ubuntu. Det finns ju egentligen ingen vettig anledning att hänga kvar i Windowsvärlden frånsett att allt nytt kan upplevas främmande och att det krävs att man tar sig över en liten tröskel för att lära sig grunderna.

För övrigt så gick uppgraderingen från Ibex smärtfritt på samtliga datorer. Har även installerat det på en gammal burk som tidigare haft problem med Ubuntu. Har dock ännu inte lyckats få igång nätverkskorten på den.

Buddy Jesus sa...

Som jag såg i någon forumssignatur för ett tag sedan:

"Öppen källkod kommer att slå igenom, det är lika ofrånkomligt som att droppen sakta men säkert urholkar stenen"

Jag håller själv på att föra diskussioner med tre ganska stora utbildningsinstanser för att få igång kursverksamhet inom Linux, så nog rör det på sig alltid. :)