2009-09-30

Operativsystem på USB: framtiden är redan här!

Efter tips på ubuntu-se.orgs forum läser jag en artikel i Göteborgsposten som handlar om att välja mest prisvärda USB-minne. När jag hunnit till slutet så kan jag inte undgå att skratta högt, trots att jag visste vad som skulle komma:

Det spekuleras i att man i framtiden kommer att bära med sig ett USB-minne som innehåller ens eget operativsystem till olika datorer, i stället för att flytta själva datorn.


Från Microsoft-driver-inte-innovationen-längre-avdelningen kommer nyheten att Linux-operativsystem kunnat göra detta sedan åtminstone 2007, troligtvis ännu tidigare. Tänk vad mycket spännande som våra kära journalister har gått miste om. Kanske dags att kalla till en presskonferens i samband med release-festerna för Karmic Koala den 29:e oktober.

Andra läsvärda bloggposter idag är Niklas Anderssons könsfördelningskrönika om den totalt överväldigande delen män inom öppen källkodsvärlden. Visserligen slår han in några öppna dörrar, men den förtjänar ändå att lyftas fram.

br0ther har skrivit ett intressant inlägg om utveckling för den lättviktiga skrivbordsmiljön LXDE, som är tänkt för äldre och mindre resursstarka datorer.

Barre har kanske hittat världens största Ubuntu-logo.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja, på sätt och vis har ju GP helt rätt. Givet att det redan idag går att boota ett operativsystem från ett USB-minne så är det ju inte helt otippat att anta att det även kommer att fungera i framtiden :-)