2009-09-26

Ubuntu BugJam i Linköping

Den andra till fjärde oktober (2-4 okt) är det dags för det återkommande Ubuntu Global Jam. Det är en internationell happening där man jobbar på Ubuntu antingen genom att leta buggar, skriva dokumentation, testa, översätta eller paketera program, eller andra saker.

Genom att anordna lokala sammankomster sprider man genom initierade personer kunskapen vidare till andra i en typ av mentorsystem och får därmed en samlat större kunskap om bugghantering, dokumentationsskrivande, testningsförfaranden och paketering.

I samband med detta evenemang anordnas ett Ubuntu BugJam på Linköpings Universitet, där Andreas Olsson, TeamContact för Ubuntu Sverige håller i tåtarna. Andreas har god koll på BugTriage för Ubuntu och kommer att fokusera på detta område, men det är givetvis helt öppet att ägna sig åt annat Ubuntu-hackande, komma och bara hälsa på andra Ubuntu-användare eller vad det vara månde.

Även om anmälan inte är ett krav, är det trevligt om det görs för planeringens skull. Se vidare information på Ubuntu Sveriges wikisida om Global Jam. Linuxportalen har också en blänkare.

Bara det att Barre också ska dit är skäl nog för mig att åka. Skönare snubbe får man leta efter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: