2009-02-10

gone baby gone

Jag har totalt vänt på dygnet eftersom jag satt uppe hela natten till måndag och redigerade film. Så nu har jag haft 5 timmar helt för mig själv. De har spenderats framför filmer av varierande kvalitet. Först blev det X-men 3, för att jag tyckte att jag borde ha sett den. På det hela taget en rejält usel film. Men Famke Janssen är ju med, så den var uthärdlig.

Sen blev det The Incredible Hulk, för jag tänkte att jag måste ha sett den också. 40 minuters skitdålig handling senare har han inte ens hunnit bli grön och när det händer är det en ännu större besvikelse än X-men 3. Jag stoppade filmen där och då, det är väldigt sällan som jag inte plågar mig igenom även de uslaste av filmer. The Incredible Hulk var en av dem. Jag försöker dra mig till minnes en annan film som gått samma väg, men jag kan inte komma på någon just nu. Det säger nog om den filmen. Jo förresten, I, Robot hamnade också i den kategorin.

Nyss har jag sett gone baby gone, manus och regi av Ben Affleck. Eftersom jag gillade Good Will Hunting som han skrivit så tänkte jag att den var sevärd. En oscarsnominering gjorde också sitt till för att jag skulle bli intresserad. Filmen är som Josh påpekar i en kommentar baserad på en bok av Dennis Lehane. (så, nöjd? ;) )

Gone baby gone, handlar om ett bortrövat barn och de två privatdetektiver (Casey Affleck och Michelle Monaghan) som hyrs in för att hjälpa polisen i sökandet.

Mamman säger att hon bara gick iväg en kort stund och när hon kom tillbaka så var dottern borta. Men allt är inte som det ser ut att vara... (insert-dramatisk-musik-här)

Jag skulle kunna babbla på en hel del om skickligt byggande av karaktärer, snyggt foto, med mera. Skitig vardagsrealism och framlyftandet av allt som är dåligt med amerikas förenta stater sätter sin prägel på mig. Jag gillar den här filmen, även fast den är ganska tung i både form och budskap. Sensmoralen sitter trots allt som en käftsmäll en fredagkväll.

Se den, vetja. Eller läs boken, kanske?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skriven av Ben Affleck? Alltså, filmen (som jag fortfarande inte har sett, tyvärr) är baserad på en bok av Dennis Lehane. Gillar du filmen borde du definitivt läsa hans böcker.

Buddy Jesus sa...

Hehe, menade givetvis manus. :) Dåligt specificerat av mig.. *ändrar*

Anonym sa...

Nöjd. :)