2009-01-01

Kalender för händelser på temat fri och öppen källkodsprogramvara i Sverige

En sak som Fri programvaru och öppen källkodsrörelsen i Sverige länge har saknat är ett sätt att enkelt kunna umgås med likasinnade, eller hitta evenemang som handlade om just Fri programvara och Öppen källkod (Free and Open Source Software, FOSS).

Flera försök har gjorts för att försöka få ihop användargrupper och träffar på lokala ställen, så att man kan ta hjälp av varandra när det krisar sig med något, eller bara umgås och diskutera Linux eller fri och öppen programvara.

Efter en del pillande har jag nu lyckats få till fosskalendern.se, en gemensam kalender för alla händelser som gäller fri programvara och öppen källkod i Sverige. Det är en kalender som kan importera och exportera i iCal-, hCal-, Upcoming- och Meetup-format, vilket innebär att den kan söka av ett obegränsat antal Google Calendars efter evenemang på temat FOSS.

Vem som helst kan lägga till, redigera och/eller ta bort (dubletter av) evenemang och har du en publik kalender som du vill att andra ska ta del av (inom FOSS-området då förstås), så kan du importera denna i fosskalendern. Eller bara lägga till evenemang som vanligt.

Programvaran har jag skamlöst (och helt legitimt och med godkännande) snott ifrån calagator.org, det är ju skönheten med öppen källkod.

Kalendern har också Atom-flöden för att enkelt synergera innehållet på en webbsida eller i din egen kalender.

Hoppas att den kommer till användning.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: