2009-01-06

Brittiska datorer får hackas av myndigheter, nu snart även i Sverige

Från Henrik Alexanderssons blogg läser jag ett inlägg om att polis och underrättelsetjänst ska få bryta sig in i datorer över internet och ta del av meddelandehistorik (exempelvis MSN, ICQ, Jabber), surfhistorik och epost. Han läste det i en artikel i The Times.

Det sköna är att det får ske utan beslut från åklagare.

Enligt Alexandersson är utredningen om hur det ska införas i Sverige redan klar. Regeringen håller på och filar på propositionen och sossarna är för. Det innebär att den oavsett formulering med stor sannolikhet kommer att införas, eftersom inte ens en rejäl våldtäkt på rättssäkerheten räcker till för att splittra alliansregeringen.

Väpnad kamp, nån?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

All denna övervaknings iver kan vi tacka USA och terroristen BUSH för.Makthavarna tar nu, inför en ovetande allmänhet beslut efter beslut om inskräkt integritet i antiterrorismens namn. Alla med sunt förnuft vet att våld föder våld. Jag tror att vi bara är i början på en mörk tid för den lilla människan (kanonmaten) vars enda existensberättignade är att förse den giriga makten med medel till förtryck av just den lilla människan.

Ralf A