2008-10-30

Ubuntu 8.10 kommer idag!

Idag släpps den skarpa versionen av Ubuntu Intrepid Ibex. Den får därför versionsnumret 8.10. IDG skriver om det, men om jag får säga det själv så har jag en snyggare sammanfattning av de nya sakerna i version 8.10 än vad de har. ;)

Förutom de jag redan nämnt är det flera tekniska förbättringar bland annat för åtkomst mellan Windows- och Ubuntu-datorer och för att skräddarsy inloggning i exempelvis Windows-domäner.

Peter Forsberg rekommenderar att man inte uppgraderar sin befintliga Ubuntu-version idag, eftersom det kommer att i princip sänka Ubuntu's servrar. Jag tror att det kommer att bli ett väldigt högt tryck på dem. Peter tipsar istället om JIGDO, jigsaw download.

Ni som nyinstallerar kan med fördel använda er av BitTorrent för att ladda ner .iso-filerna, eftersom detta sprider ut lasten mellan alla nedladdande datorer. Torrent-filerna hittar du nedan. Använd den översta om du är osäker.Om du är osäker på hur du använder torrents, titta här eller här. Använder du Ubuntu eller något annat Linux-operativsystem så är det bara att klicka på länkarna ovan, eftersom BitTorrent-program oftast redan finns installerade.Bli Linux du också.

Urban Anjar kör på i ullstrumporna även idag och blir lite filosofisk. Daniel Holm tipsar om Ubuntu Open Week nästa vecka, ett bra tillfälle att lära sig om Ubuntus inre.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Glöm inte att det går att ladda ner det med metalink oxå, om man nu skulle vilja det. :D

Sitter och uppgraderar just nu, och jag märker itne av att det skulle vara mycket långsammare än vanligt...