2008-10-31

Här är buggarna i Ubuntu 8.10

Eftersom det i release-tider alltid fokuseras på vad som är nytt och fräscht kommer det som fattas och är fel ofta bort. På grund av en något datumstyrd släpp-cykel finns det fortfarande en del problem med att uppgradera eller installera Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex.

Peter Forsberg tipsar om en lista som visar kända problem. Dessa jobbas det givetvis med hela tiden för att platta till så att alla ska kunna installera och använda Ubuntu 8.10 utan problem.

Listan uppdateras med jämna mellanrum och återfinns här.

Den nya versionen fungerar alldeles utmärkt på de flesta datorer, men det är som synes på listan en del enheter som inte riktigt vill samarbeta med Ubuntu. Som det brukar stå i sensationsblaskorna: Kolla om du är drabbad!

Urban Anjar tipsar om lite bloggar han skrivit, bland annat om hur du börjar anpassa Ubuntu efter ditt eget tycke.

Klang IT tycker att alla potentiella Ubuntu-användare ska registrera dig på Ubuntu Sveriges forum och jag håller med, speciellt om du inte har någon vän/bekant som kör Ubuntu. Det tar tid att lära känna ett nytt system.

Om du missat dem, så finns nyheterna i Ubuntu beskrivna på IDG.se och i ett inlägg jag skrev i förrgår. En nyhet jag glömde berätta om var förbättrat stöd för webbkameror.

För er som missat det är det också möjligt att installera Ubuntu som ett program i Windows. Det är då viktigt att hårddisken Ubuntu ska ligga på är väl defragmenterad, så att den minst 3 Gigabyte stora filen ligger samlad på ett ställe. Sen använder man den nya versionen av Windows UBuntu Installer (WUBI, länk till .exe-fil) för att installera Ubuntu.

Ubuntu kan vid behov avinstalleras som vilket program som helst. Prestandan är god, men inte riktigt lika bra som en fullvärdig installation på egen del av hårddisken.

Bazooka Brothers menar att enda anledningen till att inte köra Ubuntu är om du har en Mac av något slag och därför kör OS X. Så kan man också se på saken. Jag antar att de gillar OS X. Det går dock att köra Ubuntu även på Mac...

Niklas Andersson på IDG.se bloggar om allt om Ubuntu, och länkar till en del läsvärd gammal skåpmat.

Slutligen vill jag tipsa om Daniel Nylanders Ubuntu Nordic Remix Edition, med fullständigt språkstöd direkt från installationsskivan för svenska, engelska, norska (bokmål/nynorsk), finska, danska, samiska och isländska.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: