2008-10-29

Ny ultraportabel från HP i januari

Man kan bara anta att det beror på framgångarna för Asus Eee PC och dess likar att HP nu följer efter och släpper sin egen "minidator" (som egentligen om man ska följa ursprungsbetydelsen är en frysbox-stor tingest från 70-talet), HP Mini 1000.

IDG.se skriver att HP Mini 1000 kommer att kosta 2850 kronor i Linux-utförande och 3000 kronor i Windows-utförande. Vad som syns på bilden nedan förmodar jag är Linux-versionen och den ser ju ganska läcker ut.HP räknar enligt IDG.se inte med att det ska bli någon större rusning efter Linux-versionen av HP Mini 1000, men det tror jag återstår att se. Så länge man ser till att all hårdvara fungerar tillfredsställande och går att använda på ett enkelt sätt så tror jag att många kan tänka sig att använda Linux istället för Windows.

Dell har redan börjat marknadsföra ultraportabla datorer med Ubuntu Linux i USA och nu följer alltså HP efter. Frågan är om eller när som dessa datorer kommer till Sverige.

CNN.com har ännu mer information. Engadget menar att HPs linux är någon form av egen variant av Ubuntu och har en massa bilder att titta på.

Missa förresten inte att Ubuntu kommer i ny version imorgon, 30 oktober.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: