2007-04-20

Om att ta debatten

Jag missade debatten mellan Mona Sahlin och Jimmie Åkesson igår, så jag försökte gå in på TV4 och se det idag, men eftersom de hindrar datorer med Linux installerat att se deras webb-tv fick jag gå vidare till Pirate Bay. Där fanns det givetvis, och troligen med bättre kvalitet.

Lars Ohly har en otroligt intressant inställning, att man inte bör ge Sverigedemokraterna mediautrymme eftersom det gynnar dem. Tillåt mig småle. Det kanske bara är jag, men jag har ingen förståelse för hur någon kan ta Jimmie Åkesson på allvar om man verkligen lyssnar till vad han säger.

Även fast Mona Sahlin var styltig, saknade pondus och definitivt inte ägde studion lyckades hon vinna debatten, trots Åkessons siffer-bombardemang som givetvis var lika omöjligt att bemöta som vanligt eftersom det baseras på olika beräkningar varje gång.

En annan sak som jag är förbryllad över är: hur kan man låta en man som inte kan räkna driva ett debattprogram?

Bilden nedan visar enligt Lennart Ekdal 3,4,5,6 tv-kanaler och 40-50 journalister. Mona Sahlin och Jimmie Åkesson är också där.Hoppas att de inte drunknar i pressuppbådet. Jag hoppas också att Ekdal aldrig får sitta och bedöma antalet deltagare i demonstrationer och liknande där han behöver använda andra hjälpmedel än sina tio fingrar.

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åkesson behöver bara visa sig för att vinna debatten. Eftersom missnöjet med Rosengård m.m. är så stort är all publicitet bra för sd.

Anonym sa...

Jag tror att det har väldigt mycket att göra med vilka grundvärderingar man har, huruvida man tycker att Åkesson vinner debatten eller inte.

Men att han tjänar på den i vissa inskränkta delar av samhället, det tvivlar jag inte på.

Redmosquito sa...

Ja, tyvärr. Alla vet ju inte att SD läser statistik som fan läser bibeln. En del kan bli imponerade av blotta mängden siffror.

Anonym sa...

Vad har de annars att hoppas på? ;)