2010-01-18

UK: Arresterad för bombskämt på Twitter


Bild från forth.ie

This just in: Twittraren Paul Chambers, som klokt nog låst sina tweets numera, arresterades under Terrorism Act i Storbritannien efter att ha ventilerat sin frustration då den flygplats som han skulle åka ifrån en vecka senare stängts på grund av massivt snöfall. För att roa sina vänner skrev han:

"Robin Hood airport is closed. You've got a week and a bit to get your shit together, otherwise I'm blowing the airport sky high!!"


Det var menat som ett skämt, men polisen tog det inte riktigt så. En vecka senare arresterades han och förhördes i ungefär sju timmar, enligt The Independent.

Det här visar (återigen!) på att det inte spelar någon roll hur "rent mjöl i påsen" man har, när det handlar om scared-shitless ordningsmakter med våldsmonopol så kan man ändå åka på rätt rejäla obehagligheter. Han har dessutom blivit bannlyst från Doncaster-flygplatsen på livstid. Det känns rimligt.

Till er som tycker att han får skylla sig själv: eat my shorts. Man ska kunna skämta om såna här saker utan att det leder till massarresteringar och utlämnande till någon tortyr-nation. Det här är så löjligt att klockorna stannar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: