2010-01-19

Fosskalendern.se firar ett år (typ..)

För ungefär ett år sedan satt jag och pillade på de sista detaljerna på fosskalendern.se. Efter att ha letat med ljus och lykta efter en kalender-aggregator som kunde presentera flera olika kalendrar som en, börjat bygga på en själv och gett upp halvvägs, hade jag hittat Calagator, en Ruby-on-Rails-kalender som gjorde precis det jag behövde, och det jag tyckte att FOSS-Sverige behövde.

Jag kunde visserligen inte ett dugg om Ruby on Rails, och det verkade inte som att någon annan kunde det heller, eller de ville åtminstone inte skylta med det. Men detta lilla faktum stoppade mig inte, utan jag började glatt översätta de mest kritiska delarna, gjorde temaändringar tills det åtminstone inte såg ut som en rakt-av kopia av original-sajten, och publicerade den.

Nu såhär ett år(ish..) senare måste jag konstatera att fosskalendern.se har varit en stor framgång. Evenemangsräknaren är uppe i 150+, så under det år som gått har vi väldigt lågt räknat haft åtminstone 100 evenemang som stått listade i kalendern. Men vi nöjer oss inte där. Siktet för 2010 är att åtminstone dubbla detta antal.

Dagen till ära har jag lyft fram möjligheterna med kalendern ytterligare. På framsidan har jag lagt till länkarna till RSS Atom-flödet, iCalendar-flödet och lite annat smått och gott. Fosskalendern är ju inte bättre än det antal människor som använder den, så ju fler som vet om den och ju enklare det är att använda den, desto bättre. Jag kommer att posta några howto's för hur man prenumererar och lägger upp evenemang lite senare.

Som lök på laxen har jag lagt till en facebook-sida för Fosskalendern.se, samt en twitter-sida, som kommer att användas för att tweeta evenemang från kalendern.

Om ni har idéer på förbättringar eller ändringar som skulle göra Fosskalendern.se ännu bättre, tveka inte att höra av er!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,