2009-07-27

Z-LUG, träff den 26 juli (Jämtlands Linux User Group)

Så har den andra officiella träffen för Jämtlands Linux User Group (Z-LUG på facebook) gått av stapeln. Vi dubblade antalet deltagare till den här gången och vi fick också vår första kvinnliga deltagare. Förvisso var hon närmast sörjande till en av oss som var där på första träffen, men det känns ändå lite speciellt. ;)

Z-LUG försöker lära sig nåt

Träffen började enligt schemat med fika och allmänt rundsnack och fortsatte inte helt enligt schemat med en grundläggande (nåja) genomgång av GIMP, GNU Image Manipulation Program. Då de flesta närvarande var gamla garvade Linux-nördar kände sig föredragshållaren (yours truly) lite smålöjlig, men det hela avlöpte utan större pinsamma incidenter.

Z-LUG gimpar

Undertecknad fortsatte sedan med att förevisa sina försvinnande små kunskaper i videoredigeringsprogrammet Kdenlive, som bara kraschade en gång under hela presentationen. Det måste anses vara någon typ av rekord.

Z-LUG demonstrerar Kdenlive

Därefter avvek några av deltagarna, men de flesta drog över den utsatta tiden med en dryg timma, vilket måste anses vara ett gott betyg. Det diskuterades alltifrån inlåsning och utveckling till rockbåtar och Software Freedom Day. Två tappra stred fram till halv elva efter diverse födointag, men då började tröttheten ta ut sin rätt.

På det hela taget en väldigt trevlig och rolig eftermiddag/kväll.

Nästa träff är den 23 augusti. Välkammad utter!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: