2009-03-02

Skärp er nu

Vad fan?!! Jag läser en artikel i DN betitlad Tung remisskritik mot FRA-lagen och blir helt blown away av följande:

Tullverket är kritiskt mot att ändringar i signalspaningslagen gör att verket inte längre kan få direkt tillgång till information från Försvarets radioanstalt (FRA), skriver Riksdag & Departement. Verket menar att det försämrar dess möjlighet att motverka spridning av massförstörelsevapen.*

*Min fetning.

Frågan är om inte Tullverket med det här uttalandet har kvalificerat sig till årets Colin-Powell-i-FN-överdrift. Men alla vet ju att WMD-motsvarigheten till Sidenvägen går mellan Nynäshamn och Haparanda, där tonvis massförstörelsevapen smugglas från tatarer (polska muslimer) i Gdansk för vidare färd in i Finland och Ryssland. Det är ju nästan lika världsfrånvänt som Göran Pettersson, din ledamot i riksdagen. Snacka om att vara indoktrinerad av gamla lumparminnen.

DN fortsätter också sitt korståg mot Amanda Brihed och lyfter fram sakfrågor som Dagens Media och tidningen Resumé rapporterade om redan i juni förra året. Är det detta som lyfts fram för över ett halvår sedan som är den stora konspirationen?

Även om det är så att en IT-miljonär har skjutit till pengar och använt sig av en PR-byrå, vad spelar det för roll? Hade jag haft de pengarna över så skulle jag ha gjort exakt samma sak och förmodligen mer därtill.

Är gräsrotsrörelse något som bara är förbehållet vanliga knegare, studenter och tjänstemän? Finns det någon övre gräns för hur mycket man får tjäna för att räknas som gräsrot? "Sorry, vi ser här att du har taxerat 800 000 förra året, du räknas som en lobbyist och har därför per definition en dold agenda".

Jag är ledsen, Peter Wolodarsky och alla ni andra cronies på DNs politiska redaktion, men det finns ingen svensk konspiration.

Andra som skriver om eländet: Deep edition, Rick Falkvinge, Falkvinge igen, Farmor Gun, Frihet, fildelning och feminism, Mitt i steget och Copy me happy.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: