2007-09-18

Linux på svenska Dell-datorer i höst

Dell har efter lång väntan meddelat att de kommer att skeppa ett antal modeller ur konsumentsegmentet med Ubuntu Linux förinstallerat. De modeller som berörs är främst Inspiron-varianterna som riktar sig till privatpersoner.Nu är den sista barriären bruten för de som vill köra Linux utan att behöva bemöda sig med att installera operativsystemet.

I mitten av oktober kommer även en ny version av Ubuntu, kodnamn Gutsy Gibbon, som Dell håller på att utvärdera.

För de som provat för 3-4 år sedan och som undrar hur Ubuntu och Linux ser ut nu för tiden, kan denna video illustrera vad som hänt sedan sist:För er som inte gillar old fashioned "hårdrock", skruva ner ljudet en aning. Det finns de som säger att Linux inte är redo för skrivbordet, men för att vara oredigt är det bra jäkla snyggt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

Thomas Tvivlaren sa...

Kul som fasen!

För övrigt kan noteras att när inte ens guldpartners till Mickysoft installerar Vista som standard så finns det fler än en anledning för Gates och Ballmer att vecka pannan...

Anonym sa...

Ja, det ska bli ett intressant år framöver. Mycket kommer att hända med Linux under den tiden det tar för företag att överväga en uppgradering till Vista.

Till exempel jobbar man nu på en konkurrent till Microsofts Surface, Multipointer X som kommer att bli hur cool som helst.

Anonym sa...

Här har ni en guldpartner som sitter med ena skinkan på Microsoft knä och den andra i Ubuntu + Compiz Fusion + Kiba-dock... Tack för dual-boot. Gud så nördigt.

Högerspöket från västerlandet