2007-09-01

Islamism det löjligaste sedan KKK

Alltså, jag är ingen stor fan av religion. Men nu får det fan-ta-mej vara bra med kränkta religioner för ett tag framöver. Ska vi säga 10 år som ett jämt och bra nummer?När ett gäng skäggiga pakistanier bränner en grön-gul flagga och bränner Reinfeldt på bål (nog för att jag tänkt tanken...) då får måttet vara rågat.

Notera likheten. Jag är chockad hur de har fått till sån fotogenisk exakthet i gestaltandet. Töntar.

Jag känner mig så kränkt för att pakistandumjävlarna har avbildat vår 400-åriga symbol för maktfullkomlighet och förtryck i gult och grönt istället för i gult och blått. Oherreminje vad upprörd jag blir. Jag måste nog ut och bränna en Pervez Musharraf-hösäck.

Såhär såg det ut bakom flaggbränningsbilden ovan, om ni har funderat på det.Tack TT och AP för att ni radar upp alla 50 upprörda muslimer så att de ser ut som ett mångtusenhövdat uppror. Någon som funderat på varför man aldrig ser ett flygfoto över de stora demonstrationerna? Det är för att de skulle bli en flugskit nere i ena hörnet om man så tog det från 50 meters höjd.

Är det inte dags att få lite sans och vett i debatten snart?

Källa: SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du har, som vanligt, en bra poäng (och ett par roliga kängor). Men varför har sekulära, vettiga muslimer som tycker att yttrandefrihet är en bra sak så svårt att använda densamma och säga ifrån? Trots allt; tiger man still så låter man den gapande mobben bli representativ.

Buddy Jesus sa...

Jo, jag läste ditt inlägg och instämmer i varje ord.

Kanske tycker de flesta att det inte är tillräckligt viktigt för att kommentera. Andra kanske sitter hemma och knyter näven i byxfickan. Hur som helst är det trist både att media främjar en bild av konflikt och att ingen sansad motbild ges av den tysta majoriteten.

Anonym sa...

Det är synd om Björklöven, det är deras färger som är kränkta i pakistan.

Sedan är det väl en kränkning av höbalar att påstå dockan skall föreställa vår statsminister?

Buddy Jesus sa...

Kanske man kan få till stånd någon stand-off mellan LRF och pakistanska islamister?

SvD borde helt klart gräva i saken. Hade det varit franska bönder så hade uppgörelsen redan varit ett faktum.

Anonym sa...

Haha, you said it! Mycket bra inlägg.

Anonym sa...

http://bultenibo.blogspot.com/2007/08/tvrt-slut-p-vilks-debatten.html

//F

Thomas Tvivlaren sa...

Bra inlägg och jag instämmer till vad Josh säger. Vart fasen är alla sansade muslimer som borde nyttja sin yttrandefrihet mot de här galningarna? De kan ordbajsa hur mycket de vill om att "de här muslimerna är inte representativa för islam" för så länge bränna-jäkligt-kassa-voodoo-dockor-klubben får ta allt fokus så sätts likhetstecken mellan just dem och Islam.

Anonym sa...

Det är inget fel med att kalla en nalle för Mohammed men det finns ett politiskt mål med att göra denna nyheten så stor när man nyss har kallat islams heliga profet för en hund i median.

Orden som sägs om Profeten Mohammed eller teckningarna som ritas är alla politiska.

Det finns ett politiskt mål med detta. Och det bevisar inget annat än hat hos de människor som ritar dessa teckningar och skriver falska lögner om islam. och anklagar islam för massor av falska lögner. Median i Sverige är i händerna på islamfientliga människor.

Muslimerna håller på att mördas i världen och detta pga hat.

Teckningarna beskriver endast hatet.

Det är inte bara med friheten att slänga bomber på muslimer som anses som frihet en annan frihet har även skapats för att attackera muslimer mer nämligen yttrandefriheten.

Den som tror att det finns yttrandefrihet är en galning.

Man får inte prata för mycket i Sverige innan man hamnar i fängelse.

Det är bestämt vad man får tycka och vad man inte får tycka. Det är bara när man använder yttrandefriheten för att kränka muslimer som det är tillåtet.

När man vill säga sin åsikt om en historisk händelse då får man hamna i fängelse.

Se tex den tyske advokaten Jürgen Rieger åtal för förnekelse av Förintelsen.

www.sr.se/ekot/artikel.a...artikel=1647528

Är detta skämt eller lever vi i sådana samhällen. Där man inte får säga vad man tycker om en historisk händelse men muslimerna kan man fortsätta att attackera på fysiskt och psykiskt.

Allt är bara lögner

Kvinnan i islam är förtryckt vi måste hjälpa henne vi tar över hela landet och slänger bomberna då har vi hjälpt muslimska kvinnan. Var är muslimska kvinnan när ni slänger bomber över folks huvuden

Kommer det att finnas något kvar av familjen hela familjen är mördad

Vem är det som förtrycker kvinnan? vem är det som förtrycker pappan? Vem är det som förtrycker familjen?

Det finns vissa som suttit i häkte för deras åsikter och det finns vissa som sitter ännu sedan länge i Svensk fängelse.

Om du vill veta sanning så måste du själv se om det som jag säger stämmer.

För åsikterna och tänkandefriheten innan yttrandefriheten är begränsad i Sverige bara så att ni inte blir lurade och tror att man får säga vad man vill eller tänka vad man vill.

Men islams profet och muslimerna får man yttra vad man vill om och kränka hur man vill.

Det är fruktansvärt att Sverige har blivit ett sådant land som förbjuder människor att tänka.

Jag har aldrig velat blanda in mig med dessa politiska frågor men situationerna är onda mot oss muslimerna.

Muslimerna börjar få mindre rättigheter i Sverige och detta är ett stort hot mot en grupp av mänskligheten som kallas för muslimer och har islam som deras tro.

Svordomar

Tänk dig att du en dag vaknar på morgonen och ska till ditt vardagliga arbete. Du sitter i bussen och det kommer plötsligt fram en person som du vet hatar din pappa. Han går fram till dig och ropar högt "DIN PAPPA ÄR EN HUND". Han ropar så många gånger så att alla i bussen hör det och alla i bussen vet att det är din pappa som denna person pratar om. Vad kommer din motreaktion vara?

Jag tror personligen att det finns tre alternativ som är stort sannolika:

1 Du slår denna personen

2 Eller du säger emot tex "Vad pratar du om? Är du inte klok!"

3 Eller du bara tittar på och säger ingenting

Jag tror att det finns alla dessa sorters människor med dessa alternativen bland dagens muslimer. Vissa blir så arga att dem inte längre kan kontrollera sig själva och går upp och smäller till personen. Andra som har mer kontroll kommer att säga "Varför säger du så om min pappa? Vad har han gjort dig?". Andra kommer inom säg själva tyst säga vilken galning varför hånar han min pappa?

För många muslimer är inte profeten Mohammed endast en pappa utan profeten Mohammed är mycket mer än en pappa. Det finns muslimer som är beredda att offra deras liv och allt dem har bara för att gör Profeten Mohammed nöjd.

Nu har jag berättat hur många muslimer känner inför profeten Mohammed.

Är det tillåtet att döda personer som säger svordomar till din profet enligt islam själv?

Enligt islam är det inte tillåtet att använda våld mot någon som säger svordomar till dig eller till din profet eller svordomar till din Gud osv.

Låt oss se varför det inte är tillåtet att döda någon som säger svordomar till din profet, När du inte som muslim på något sätt har fruktan för att själv mista ditt eget liv men ha lyckats hämnas från någon som du vet hatar dig och hatar din profet.

Under profeten Mohammeds tid brukade folk kasta stenar på profeten Mohammed och ropade ut många svordomar. Det var vanligt att han hade många sår pga detta aggressiva beteende. De flesta som brukade kasta sten och sa svordom till Profeten Mohammed var barn och kvinnor men trots all denna aggressiviteten gjorde profeten Mohammed ingenting. Om han ville kunde han med sitt svärd styckat dem i bitar men han gjorde inte det.

Abu-Lahabs hustru brukade samla taggiga pinnar, som hon band ihop med ett flätat palmbladsrep och bar hem. På natten strödde hon ut de taggiga pinnarna på den väg som Profeten Muhhammed (SAW) brukade använda för att skada honom, när han före soluppgången gick till moskén för att be.


Abu-Lahab var profeten Mohammeds farbror, när han såg profeten Mohammed brukade han säga till honom, "Må du förgöras".

Därför sände Gud direkt på samma plats en uppenbarelse till Profeten Mohammed via ängeln Gabriel för att läsa upp följande vers av koranen:

1 Abu Lahabs händer skall förgöras på samma sätt som han själv skall förgöras.

2 Varken hans pengar kommer att hjälpa honom eller hans inkomster.

3 Han kommer snart att brinna i den flammande elden.

4. Och hans fru vedbärerskan

5 Kommer snart att få ett brinnande rep runt sin hals

(Koranen SURAH 111)

Det var inte bara Profeten Mohammed som fick höra svordomar utan även de få anhängare han hade när det var islams början fick utsättas för dessa grova ord och våld.

En av dem första som blev muslimer var Abu Dharr. Han reste en lång resa tills han nådde fram till staden där profeten Mohammed befann sig i.

- Abu Dharr sa, Assalamu Alaykum (frid vare med dig)

- Profeten Mohammed besvarade Alaykum as Salam wa rahmatullahe wa barakatoh (Och frid vare med dig)

- Jag har kommit till dig för att bli muslim

Abu Dharr berättar han Profeten Mohammed förklarade viktiga saker för mig och bad mig att läsa trobekännelsen (La ilaha illallah Muhammadun Rasulullah) Det finns ingen Gudom förutom Allah och Mohammed är Allahs sändebud. Jag läste upp trobekännelsen och blev muslim.

Därefter tog Abu Dharr farväl från Profeten och gick fram till Kaban. Där bodde ett folk som kallades för Qurash. När Abu Dharr var framme såg han en stor församling, han ropade med hög röst "O Qurash jag bevittnar att Allah är en, och Mohammed är Hans profet. Folket började omge Abu Dharr och började slå honom så mycket så att han svimmade. Han skulle nästan dö men plötsligt dök Abbas bin Abd al-Muttalib upp. När han såg att Mohammeds anhängare höll på att dö, kunde han inte hjälpa, han lade sig själv på Abu Dhar. Han sa O Folk vad håller ni på med ni håller på att döda en stor man från stammen Beni Ghaffar. Har ni glömt att vi har överenskommelse med stammen Beni Ghaffar, är ni inte rädda att dem kommer att hämnas om ni dödar honom. När folket fick höra detta lämnade dem Abu Dharr och gick därifrån.

Abu Dharr blev mycket törstig efter att ha förlorat mycket blod han gick och tvättade sitt blod med Zamzam vattnet och drack från det. Efter detta gick Abu Dharr till profeten och Profeten Mohammed matade honom för han var mycket hungrig. Abu Dhar tog förväl från profeten och gick fram igen till området vid Kaban och ropade "O QURASHS FOLK LYSSNA PÅ MIG, JAG VITTNAR ATT DET INTE FINNS NÅGON GUDOM FÖRUTOM ALLAH OCH ATT MOHAMMED ÄR ALLAHS SÄNDEBUD. När folket fick höra detta omringade dem honom och ropade "Döda denna Ghaffariska sonen". Dem omringade honom och slog honom så mycket att han svimmade. När Abbas bin Abd al-Muttalib såg detta lade han sig på honom på samma sätt som han gjorde dagen innan och sa, O Folk vad har hänt med är så att ni döda en Ghaffar ni har bra relationer med denna stammen och på detta sättet förstörs eran relationer. Akta er slå honom inte mer!

När Abu Dharr fick tillbaka sitt medvetande gick han fram till Zamzam brunnen och drack från den och tvättade sitt blod. Efter detta gick Abu Dharr till profeten Mohammed. När profeten Mohammed såg honom sa han O Abu Dharr vad har hänt? Abu Dhar sa jag har gått till Kaban igen. Profeten Mohammed sa, O Abu Dharr nu beordrar jag dig att du direkt går tillbaka till ditt land.

Den enda situationen som Profeten Mohammed tillåt våld var vid krigs situationen.

År tre efter Hijra planerade stammen Banu Tha’laba och dess förbundna att attackera staden Medina. Den Helige Profeten (SAW) skulle möta deras armé men när han kom i närheten av den drog fienden sig tillbaka till sina gömställen bakom bergen.

Plötsligt började det ösregna. Den Helige Profeten (SAW) tog av sina våta kläder och hängde dem på ett träd för att torka. Medan han väntade på att kläderna skulle torka vilade han sig under ett träd. En fiende vid namn Du’shoor tänkte att detta var ett bra tillfälle att överfalla den Helige Profeten (SAW). Han kröp närmare, hoppade fram med draget svärd och sa:

"Muhammad, säg vem som kan rädda dig från mitt svärd!"

Den Helige Profeten (SAW) svarade med fast och säker röst utan att förlora sitt lugn: "Allah."

Samtidigt som dessa ord uttalades av den Helige Profeten (SAW) tycktes en osynlig kraft överväldiga och gripa tag i angriparen. Han darrade och tappade svärdet. Den Helige Profeten (SAW) reste sig omedelbart, tog svärdet och vände det mot Du’shoor: "Säg mig nu, vem finns här för att befria dig från mitt svärd?"

"Ingen", svarade Du’shoor.

Plötsligt förstod han att denna händelse uppenbarade den stora Sanningen för honom. Allah var Skaparen och Livgivaren från vilken allt i människans liv utgår och till vilken allt återvänder. Såväl liv som död är bestämt av Allah. Därför ropade Du’shoor: "Jag vittnar om att det finns ingen Gud utom Allah och att du Muhammad är Hans sändebud!"

Sedan gick han tillbaka till sitt folk och predikade Islam och lärde dem trosbekännelsen. Koranen beskriver detta möte med följande ord (Sura Al-Maida, 5:11):


"Ni som tror, kom ihåg Guds nåd när vissa människor tänkte bära hand på er, då höll Han deras händer tillbaka från er.
Frukta därför Gud! Ja, de trogna må förtrösta på Gud!"


Islam och Krig

Talha ibn Abi Talha var inte endast en stark fiende till islam utan även fientlig mot Profeten Mohammed och Imam Ali. Hans ansträngning att skada dessa två och deras uppdrag är en historisk faktor. I Uhud kriget var han en ledare av Quraishs armé. Imam Ali mötte honom i en man mot man strid och gav honom en så häftigt slag så att han svimmade och föll ner. Imam Ali lämnade honom och gick iväg därifrån. Många muslimska krigare skyndade sig efter Imam Ali och gav honom råd att göra slut på Talha dem förklarade att Talha var Imam Alis värsta fiende. Imam Ali svarade, fiende eller inte fiende, han kan inte försvara sig nu, jag kan inte anfalla en man som inte har möjligheten att försvara sig själv. Om han överlever så får han leva så långt som hans liv varar.

Imam Ali var profeten Mohammeds kusin och närmaste människa. Imam Ali var den som hade mest kunskap om islam och störst kärlek till profeten Mohammed. Men Trotts att Imam Ali visste att Talha ibn Abi Talha var den största fienden till profeten Mohammed dödade han honom inte. Och detta bevisar att en muslim inte har tillåtelse att döda någon som säger svordomar. Det finns ingen som älskade profeten Mohammed mer än vad Imam Ali älskade honom men trotts att Talha ville döda profeten Mohammed lämnade Imam Ali Talha och sade, "Om han överlever så får han leva så långt som hans liv varar". Det är detta som islam grundar sig på.

Imam Ali förklarar klart och tydligt om någon säger svordomar så ska man inte använda våld, " till och med om dem använder grova ord mot eran ledare"

Under siffin kriget gav imam Ali följande instruktioner till hans soldater innan striden: Börja inte kriget låt dem börja det. Detta för att med Allahs nåd är ni på den sanna och rättvisa sidan. Låt dem vara tills dem börjar med sin fientlighet och sedan har ni friheten att börja kriget. Deras vilja för att börja kriget kommer att vara ett annat bevis på eran riktiga tro på Allahs befallningar. Om Allah ger er äran att vinna kriget och låter er besegra fienden, angrip inte då dem som har nedlagt deras vapen. Skada inte dem handikappade och svaga människorna. Angrip inte dem skadade, reta inte upp kvinnorna och gör dem inte arga genom dåligt uppförande till och med om dem använder grova ord mot eran ledare och officerare. Under profeten Mohammeds tid fick vi strikta order att inte beröra, störa eller förolämpa kvinnor trots att dem är otroende.

Dessa instruktioner är självklart profeten Mohammeds befallningar som han lärt till hans älskade kusin Imam Ali. Och det är från detta som Imam Ali utgår när han säger, "till och med om dem använder grova ord mot eran ledare".

Så det är inte på något sätt tillåtet att använda våld mot någon som säger svordomar till vår profet Mohammed. Men samtidigt tror jag inte på något sätt att det är lämpligt eller moraliskt att säga sådana svordomar till en profet som är skickad från Allah. Jag förstår inte heller hur man kan förknippa detta hatet med yttrandefrihet. Detta skapar bara känsla av hämd och ruinerar relationerna och kan leda till i vissa fall att det utbryter krig pga ett litet ord. Jag tror inte att detta är värt inte heller bra för det skapar bara ett blodbad. Att man inte får använda våld är vad islam förklarar men vad arga muslimer gör är en helt annan sak. Det är inte alla muslimer som följer islams alla regler och profeten Mohammeds budskap.

På samma sätt som att det är yttrandefrihet att säga vad man vill och att man inte kan göra någonting åt saken. Så finns det arga muslimer som kan göra vad dem vill och då går det inte heller göra något åt saken.

Det är vi människor som bestämmer vad som anses som okej. Det finns vissa som tycker att det är okej att säga svordomar till andras profet och det finns också vissa som tycker att det är rätt att besvara detta med våld. Det finns vissa som tycker att det är okej att kasta atombomber på länder och det anses som rättighet

www.Allah.info.se