2007-07-04

Allt för att undvika ättestupan

Imorse såg jag på SVTs morgonprogram att Amelia Adamo hade varit i Asien (Kina eller Japan) och gått på lekplatser för vuxna. Det var inte helt enkelt att veta vilket land det var om man inte lyssnade aktivt på vad hon sa, för på bilderna var det bara Amelia Adamo. Vilket landet än var fanns där klätterställningar och dansbanor för morgonpigga. Det låter som att det förebyggande arbetet för bättre hälsa är något mer utbyggt än här i Sverige. Här får du en rullator, en digital-TV-mottagare och en pillerautomat i väntan på döden.

Ikväll ska jag på min första Taiji-lektion. Hade jag haft råd, tid och möjlighet skulle jag gått den tvåveckors intensivkurs som erbjöds mig, men nu får det bli en introduktions-variant istället.

Taiji

Efter detta kommer jag förhoppningsvis aldrig att kunna hävda att jag inte har tid och möjlighet att träna. Det går aldrig att glömma träningsredskapen hemma, det behövs inga speciella kläder om man inte går omkring i rymddräkt till vardags. Jag kommer inte att ha något att skylla på längre. Fan.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Thomas Tvivlaren sa...

Västvärlden har ju dilemmat att man betraktar hälsa från ett patologiskt perspektiv. Därför fokuserar vi här mer på att behandla sjukdomar och symptom istället för att helt undvika desamma.

Buddy Jesus sa...

Om inte annat är det bättre för BNP att betrakta hälsa ur ett patologiskt perspektiv.

Svårt att se förebyggande arbete passa in i tillväxt-tillväxt-tillväxt-kören..