2009-08-04

Dustin ger pengarna tillbaka för Windows


Bild från http://www.windowquoteusa.com/tax-credits.html

Som de flesta av er vet levereras de flesta datorer med en variant av Windows förinstallerat. Det har länge varit omöjligt att inte behöva betala för detta oavsett om man vill använda det eller inte. Förvisso finns det datorleverantörer där det går att beställa datorer utan Windows, men dessa har inte alltid rätt hårdvara eller är på det ena eller andra sättet inte ett lika bra köp som de datorer som finns hos större leverantörer.

För oss som använder annan programvara som Linux är det en rätt onödig utgift, men många kedjor så som Onoff, Elgiganten och Siba ser dator och programvara som en produkt. Är du inte nöjd med att Windows finns förinstallerat får du således returnera hela datorn, eller bita i det sura äpplet. (och då menar jag inte Apple)

Nu har i alla fall Henrik Larsson på Ubuntu Sverige (tråd) lyckats få tillbaka 300 kronor för sin Windows Vista Business-licens.

Niklas Andersson på TechWorld Open Source bloggar om detta och jag är lika glad som han är över detta faktum. Visserligen är 300 spänn ett underpris för en Windows Vista Business. Denna produkt kostar nämligen från 1400 spänn på Dustins egen webbplats. Men det är i alla fall bättre än att inte få några pengar över huvud taget för något som man inte har någon intention att använda.

Grattis till Dustin för det här beslutet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: