2007-11-07

David Lega är kung!

David Lega är tamejfan den roligaste i rullstol sedan Jesper Odelberg. Och han stod inte ens på scen för att primärt vara rolig. Istället pratade han om personlig utveckling och om att överträffa sig själv i första hand och andra i andra hand. Om inre och yttre integration och om att den svagare personen i ett sammanhang alltid kan välja att feltolka saker negativt om den vill. Att det därför är viktigt att ha utgångspunkten att den andra parten alltid innerst inne är snäll och vill väl tills annat har bevisats. Om att man kan integrera människor till det yttre hur mycket man orkar, om ingen inre integration sker där man kommer till fred med sina svagheter spelar andras ansträngningar ingen roll.

Dessutom drog han hela tiden sköna anekdoter ur sitt liv som idrottsman och föreläsare, skratten ekade och inte för en sekund var det tråkigt. Istället var det livgivande och väldigt väldigt inspirerande.

Så David, om du tåsurfar dig in hit ska du veta att jag njöt hela tiden. Jag blev imponerad inte så mycket av vad du gjort, även om tre VM-guld och 14 världsrekord är stort, utan för hur du motiverat dig själv att uppnå detta och allt annat. Tack för en god kväll.

Inga kommentarer: