2009-06-28

Z-LUGs första träff

Ikväll har vi haft första officiella träffen för Jämtlands Linux User Group, Z-LUG. Om ni är lite konfunderade över förkortningen, så beror den på att Z är Jämtlands länsbokstav. Om ni undrar vad länsbokstav är så är ni för unga för att läsa vidare. Eller så bor ni inte i Jämtland. Här heter allt något med Z- eller Jämt- framför.

En Linux User Group eller lokal användargrupp har som mål att samla människor som har Linux och/eller Öppen källkod som intresse, agera support för nybörjare och ha skoj i allmänhet.

Hur som helst, luftkonditioneringen fanns inte på plats när vi träffades i Medborgarskolans lokaler i Östersund i tre timmar under en av de soligare söndagseftermiddagarna.

Evenemanget lockade fem tappra och något varma deltagare, de andra tackade nej på grund av alltför vackert väder. Som organisatör tyckte jag att det lät som en utmärkt idé, men ett grundkrav är väl att man ställer upp på sina egenhändigt anordnade evenemang. En journalist från ÖstersundsPosten dök upp också och fick sig en svada om Fri programvara, Öppen källkod och Linux. Ska bli intressant att se vad för typ av artikel det blir i morgondagens tidning.

Vi hade ju hoppats på att även lite mindre inbitna Linux-människor skulle dyka upp, men med så gott som obefintlig marknadsföring blev det bara redan övertygade användare som dök upp. Inget ont i det, men vi beslutade oss för att stryka lite i programmet.

Att köra en introduktionsföreläsning om Ubuntu Linux och OpenOffice.org skulle hur som helst känts lite malplacerad bland alla utvecklare, scriptare och administratörer.

Vi hoppas på bättre lycka nästa gång och bjuder istället på två suddiga bilder från evenemanget.


Peter och Thomas sitter och petar med Citrix ICA-klient, Mats relaxar i bakgrunden.


Det surfades även på Ubuntu-sidor. Dock inga Fedora-diton, till Mats stora förtret.

Tack till er som dök upp, vi ses igen den 26 juli!

Spana också efter andra evenemang runt om i Sverige, eller lägg till ett eget, på http://fosskalendern.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: