2007-05-11

Olagligt med virtuella pedofiler

Onlinerollspelet Second Life har "skakats av en skandal". En tysk tv-kanal avslöjade, och konfronterade nyligen Linden Labs, företaget bakom Second Life, med bilder från ett virtuellt sexövergrepp – två onlinepersonligheter (avatarer), en föreställande en vuxen man och en som liknar ett barn, som hade sex.

Programmet, på den tyska kanalen ARD, kunde visa hur grupper av pedofiler byter misstänkta barnporrbilder med varandra. Tydligen säljer de också sex med virtuella barn. Märk väl virtuella.

Enligt tysk lag kan de två personerna bakom avatarerna få upp till tre år i fängelse. Detta är ju helt otroligt. Och Bodström hänger på.

Visst, barnpornografi skall dömas och dömas hårt, men när förövarna är en 54-årig man och en 27-årig kvinna som i det här fallet är det en lite annan sak.

Jag bara väntar på när jag ska gripas för alla monster, nazi-soldater, kossor och oskyldiga fotgängare jag har massakrerat, bombat sönder och kört över i Doom, Enemy Territory och Grand Theft Auto. Jag hoppas att jag får uppleva solen en sista gång innan jag dör.

Och hur ska man ställa sig till filmstjärnor som gör rolltolkningar av minderåriga i sexuella situationer, ska man åtala dem också?

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: