2006-10-14

Amäh, va faaan!?

Vad är det för fel på Anna Sjödin? Första tanken är "en hel del". Hon är dömd på alla fyra åtalspunkter och framställer efter domen en egen händelseteckning på SSU:s website. Där tackar hon för allt stöd hon fått från SSU:are, alla smädelser hon fått utstå på diverse bloggar och går därefter vidare för att raljera om rättssamhället.

Hon kritiserar rättsläget i Sverige och backar upp det med pärlan "Att det inte ska gå att få rätt mot dörrvakter". Ett "ens" på rätt ställe är det enda som fattas för att avfärda dem som lägre stående livsformer per automatik. Nog för att jag har sett gott om dörrvakter som tagit till mer våld än nöden kräver, som ligger och pumpar skrot på stans värsta anabola-gym för att verkligen kunna njuta av maktövertaget och tolkningsföreträdet i deras "close-but-no-cigarr"-polisjobb. Vakter som hellre tar strypgrepp på någon än lugnt och stilla leder ut till dörren.

Men med en skattefifflande ordförande i Enskede IK som finansminister, en mer än lovligt lögnaktig statssekreterare, en intill löjets gräns förnekande f.d. utrikesminister, en äckligt självgod och förmäten arbetare-blir-överklasspamp som statsminister, en privatiseringsivrande före detta näringsminister som säljer ut allt han kommer åt, som SJ, Telia osv., en toblerone-ätande kreditkortsfuskande miljö- och samhällsbyggnadsminister och en justitieminister som gör allt han kan för att få till ett storebrorssamhälle av sällan skådat mått ser jag inte hur det hjälper återväxten i ungdomsleden att ha en totalt okarismatisk rasistisk våldsbenägen person som representant.

Det där var kanske den längsta mening jag någon sin skrivit. Hur som helst, att rensa i leden verkar inte vara socialdemokratins melodi.

För enda trösten socialdemokraterna kan ha är att motståndarsidan verkar vara precis lika illa. Vilket också varit politikens huvudpunkt hur länge som helst. "Vi har inget att komma med, men kommer högern till makten blir det ännu värre".

Att makt korrumperar torde stå bortom allt tvivel numera. I inget fall blir det klarare än för Anna Sjödin, som i sitt ordval väntar sig att bli särbehandlad för att hon är SSU-ordförande.

Och det finns fortfarande de som undrar varför politikerföraktet är så utbrett.

1 kommentar:

Anonym sa...

puss :)