2008-02-11

Universitetet i Dar es Salaam

Universitetet i Dar es Salaam ar precis vad mediabilden av Afrika inte ar. Det finns inga uttorkade sandplaner, inga barn med flugor runt ogonen, inga sopfyllda vattendrag och inga flying toilets utspridda lite varstans. Istallet finns det gott om gronomraden, det ar rent och snyggt pa hela campus, studenterna ar valkladda, trots att de flesta ar vanliga tanzanier, mojligtvis fran undre medelklassen.

Imorse regnade det och graset och vagarna var fuktiga halvvags in pa dagen, nu sitter jag pa University Computing Centre och internet ar det enda jag kanner igen som riktigt afrikanskt. Det ar langsamt, langsamt och datorerna ar sammanlunda.

De har byggt ett sprillans nytt shopping center nara campus och det kanns som att kliva in i en annan varld. Allt ar skinande blankt och man kan kopa platt-TVar for motsvarande 39300 svenska kronor. Helt sjukt.

Nu ska jag ut i varmen igen, efter en halvtimma i aircondition.

4 kommentarer:

Antira sa...

här hemma är internätet toksnabbt. ;)

Thomas Tvivlaren sa...

Jag har fortfarande inte greppat vad du gör där och hur du kom dit? :)

För övrigt är väl defaultläget att nätet är för långsamt...oavsett på vilken uppkoppling man sitter på? Men en vistelse i dina nuvarande räjonger skulle säkert skänka lite distans i relation till den synen.

Anonym sa...

jag håller med Thomas.
Å tack för att du ringde innan du drog hörru! ;-)

//F

Buddy Jesus sa...

jag ar kass pa att ringa, you know that. Sorry. :)